Skip navigation

Mästaren tänker redan på Augusta

Redaktionen Golfing.se - 16:32 15/02/2016 (uppdaterad 16:38 15/02/2016)

Vaughn Taylor är uppvuxen i Augusta, Georgia. Gissa då om segern på AT&T Pebble Beach Pro-Am betydde extra mycket. 39-åringen är den senaste spelaren att säkra en plats i årets första major. "Att spela Masters är min Super Bowl", säger han.

Taylor är rankad 447:a i världen men har vunnit tre gånger på PGA-touren och var topp-50 på 2007. Som högst befann han sig till och med på 37:e plats.

Sedan dess har dock golfen gått tyngre, och de senaste åren har mest varit en kamp mot att säkra spelrättigheter och en trygg arbetsplats.  

Men så var det ju det här med ketchupeffekten. Segern på Pebble Beach kunde inte ha kommit lägligare, mitt i uppladdningen inför US Masters i april. Taylor har spelat Masters vid tre tidigare tillfällen men inte sedan han missade cutten 2008.

Så här sa segraren spontant till Golf Channel efteråt:

- Jag får spela The Masters. Jag menar, skämtar du med mig?

- Att spela Masters är min Super Bowl. Jag bor ju där och visste inte om jag någonsin skulle ta mig tillbaka in, och nu kan jag knappt tro att jag ska vara där om några månader. Det är overkligt. Jag har inte tagit in det ännu.

Förutom en start i den mytomspunna majorn har Taylor också säkrat PGA-kortet genom säsongen 2017/18. Han tjänade 1,26 miljoner dollar, vilket är mer än vad han tjänat de tre senaste säsongerna kombinerat.

I nuläget är Henrik Stenson och David Lingmerth (seger i The Memorial) garanterade en plats i Masters bland svenskarna. De övriga får sätta hoppet till en seger på PGA-touren eller att slå sig in topp-50 på världsrankingen veckan före tävlingen.

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se