Skip navigation

Langer letar vidare - har testat 15 olika putters

Redaktionen Golfing.se - 12:00 14/02/2016 (uppdaterad 15:01 12/02/2016)

Från och med 2016 är det som bekant förbjudet att ankra sin putter mot någon del av kroppen, en tämligen stor förändring för spelarna som gjort sig hemmastadda med de längre puttarna. En av dem är Bernhard Langer - som testat 15 nya varianter så här långt. "Det här tar väldigt lång tid", säger den tyske legendaren till pga.com.

Langer började använda sin långa putter i slutet av 1996. Sedan dess har han vunnit 25 titlar på Champions Tour, utöver sin Hall of Fame-karriär med två Masterstitlar och kaptenskapet i Ryder Cup 2004 som ledde till seger.

2016 blir medför en väldigt stor förändring för 58-åringen. Och processen med att hitta rätt i puttningen har inte varit enkel. Tysken har testat inte mindre än 15 olika putters inför skiftet, skriver pga.com, och placerar sig i skrivande stund på 49:e plats i Putting Average-statistiken. I fjol vann han den kategorin.

- Det tar tid att hitta rätt utrustning för varje puttningsmetod. Det är inte så att jag har 600 putters i mitt garage. Jag har inte ens tittat på putters de senaste 15 åren. Jag har haft samma putter (en Odyssey) hela tiden, säger Langer till sajten.

Just nu pågår en process för att hitta den mest bekväma lösningen. Han har testat en lång putter utan att ankra och har prövat att putta cross-handed, med vänsterhanden längst ner, likväl som det mer traditionella greppet.

Men det är ingen stress, menar Langer.

- Det tar bara lite tid att gallra mig igenom hela grejen. Tekniken måste vara solid så att den håller under press. Nyckeln är att du är avslappnad, bekväm och positiv.

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.


Bild: Getty Images

Relaterat