Skip navigation

Uppgifter: Jason Day skriver avtal med Nike

Lennart Sandahl - 9:55 12/02/2016

Enligt källor till Norsk Golf kan Jason Day vara på väg att byta utrustning från TaylorMade till Nike. Gode vännen Tiger Woods sägs ha ett finger med i spelet. 

Jason Day öppnade inget vidare på Pebble Beach under torsdagens spel på PGA-touren. 71 slag ett under par ger en delad 65:e plats och kanske är det materialet som inte känns riktigt rätt för australiern. 

Enligt en initierad källa till Norsk Golf så är 28-åringen på gång att göra ett kontroversiellt materialbyte från TaylorMade/Adidas till konkurrenten Nike Golf. 

- De är i slutfasen av förhandlingarna. Tiger Woods och Jason Day är goda vänner, de har kontakt ofta och Tiger är en av Days stora hjältar. Tiger ska ha haft en central roll i att locka över honom till Nike, säger källan till Norsk Golf. 

Om avtalet signeras hamnar Day i fint sällskap med några av sportens största namn. Woods och Rory McIlroy - som 2013 skrev ett avtal värt 200 miljoner dollar - för att nämna några. 

2015 vann Day fem turneringar på PGA-touren. Bland dessa PGA Championship som blev hans första majortitel - på rekordnoteringen 22 under par. Den lägsta totalscoren någonsin i majorsammanhang. 

Jason Days utrustning i helgens tävling på Pebble Beach. 

Driver: TaylorMade M1 460 (10.5 degrees, adjusted to 9 degrees)
Shaft: Mitsubishi Rayon KuroKage S TiNi 70X

Fairway Wood: TaylorMade AeroBurner 3HL (16.5 degrees, 15 degrees actual loft)
Shaft: Mitsubishi Rayon KuruKage S TiNi 80X

Järnklubbor: TaylorMade RSi 2 (2 iron), TaylorMade RSi TP (4-PW)
Shafts: True Temper Dynamic Gold X7

Wedgar: TaylorMade Tour Preferred EF (47, 52 ATV and 58 ATV)
Shafts: True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400

Putter: TaylorMade Ghost Spider IB Black Prototype

Boll: TaylorMade Tour Preferred X (2016)

Källa: golfwrx.com

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se


Relaterat