Skip navigation

TV: Porteous kastar kläderna - två gånger om

Redaktionen Golfing.se - 11:26 12/02/2016 (uppdaterad 11:50 12/02/2016)

Haydn Porteous hade inte riktigt siktet rätt inställt under den första dagens spel i Tshwane Open, Sydafrika. Inte en. Utan två gånger hamnade han i vid vattnet och beslutade sig för att kasta kläderna. 

21-årige hemmaspelaren Haydn Porteous bjöd publiken på en rejäl show under sin första (70) rond av Europatourtävlingen på Pretoria CC i Waterkloof. 

Vid två tillfällen fick publiken se honom kasta kläderna efter att olyckligtvis hamnat i vattnet. Ena gången - på fjärde par-4 gick det väl sisådär med inspelet mot green. Men han följde upp det snyggt med tre raka birdies. Otroligt nog satte han sig i en väldigt liknande sits på åttonde par-3. Nu - när han var uppvärmd och klar - höll det andra försöket på att bli en riktig succé. 

Trots två kniviga lägen klarade Porteous par på den första rundan och låg delad 23:a inför dag två.

Sydafrikanen Justin Harding är i ledning efter den första dagens spel genom att ha spelat finfin golf och gått runt på 63 slag. Banan visade sig annars svårspelad, då bara 22 spelare gick under par - trots perfekta väderleksförhållanden. Bästa svenskar efter dag ett var Steven Jeppesen och Michael Jonzon som båda spelade banan på 70 slag. 

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se  


Relaterat