Skip navigation

Stenson bekräftar spel i Scottish Open

Redaktionen Golfing.se - 17:39 11/02/2016 (uppdaterad 17:44 11/02/2016)

Henrik Stenson, som just nu är inne i en träningsperiod, spelar Scottish Open som förberedelse till The Open i sommar. Han får fint sällskap. Även Phil Mickelson och Graeme McDowell peggar upp.

Stenson ser tävlingen som den perfekta uppladdningen inför årets tredje major veckan därpå. Han har dessutom goda minnen från Castle Stuart, där han ledde efter 54 hål 2013 men fick se sig besegrad av just Mickelson.

- Vi kommer att förvänta oss ett tuffare test på Troon veckan därpå, men även om inte Castle Stuart behandlar dig lika oömt som banorna i Open Championship så är det ändå kanon att komma in i tankesättet att spela links-golf, säger svensken enligt Sky Sports.

- Jag ser fram emot att återvända, och förhoppningsvis kan jag besegra Phil den här gången. Han bevisade att segern i Scottish Open var rätt medicin för framgång i The Open 2013 så jag kommer att gå för segern i juli.

Nästa schemalagda tävling för Stenson är WGC Cadillac Championship i Florida den 3 mars. Det är där han just nu befinner sig för en tre veckors lång träningsperiod.

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.


Bild: Getty Images

Relaterat