Skip navigation

Weir tillbaka efter pausen - men i vilken form?

Redaktionen Golfing.se - 13:33 11/02/2016 (uppdaterad 17:09 11/02/2016)

I somras tog Mike Weir tog en paus från golfen av personliga skäl. Nu är han tillbaka på PGA-touren. Men hur är det egentligen med spelet?

2003 lekte golflivet för Mike Weir. Det var då han vann US Masters på Augusta. Faktum är att den kanadensiske vänsterspelaren, som hunnit bli 45 år, har totalt åtta titlar på PGA-touren.

Men de senaste åren har varit tuffa - på och utanför banan. 2011 opererade han armbågen och hittade inte tillbaka till spelet. Det resulterade i 56 missade cutter på 79 starter åren därpå. Ifjol bestämde sig kanadensaren för att ta en paus från golfen av personliga skäl, efter en skilsmässa 2014.

Nu återvänder han. The AT&T Pebble Beach National Pro-Am blir första tävlingen på touren sedan juli, även om han spelade både i Abu Dhabi och Qatar på Europatouren (missad cut i båda) och Franklin Templeton Shootout i december.

- Om det är många saker som distraherar dig i livet så är det svårt att spela golf. Jag behövde ta en liten paus, säger Weir till tourens hemsida.

Weir rörde inte klubborna på två månader utan tog i stället med sina döttrar på semester till Frankrike. När han återupptog träningen var det tillsammans med David Leadbetter, men processen har inte varit helt okomplicerad. 45-åringen har haft problem med en handledsskada de senaste två åren som tvingat honom att förändra svingen.

- Det har förändrat mitt spel helt och hållet och jag försöker hitta justeringar, säger Weir, som dock är optimistisk inför omstarten:

- Golfmässigt är det lite bättre. Livsmässigt är det mycket bättre.


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se