Skip navigation

USA påbörjar sin teambuilding - rådfrågar Tiger Woods

Redaktionen Golfing.se - 12:03 11/02/2016 (uppdaterad 12:07 11/02/2016)

Dave Love III är tillbaka som kapten för USA:s Ryder Cup-lag. Nu börjar förberedelserna - med en spelarmiddag. "Vi börjar med en middag under Honda-veckan, och kommer säkert ha två-tre till", säger Love III som ledde laget 2012 på Medinah.

Honda Classic blir startskottet för USA:s Ryder Cup-team. Nygamle Dave Love III ledde laget i den 39:e upplagan 2012. Den gången blev det förlust mot Europa - trots att USA ledde med 10-6 inför finaldagen - efter "miraklet på Medinah". 

Europa behövde 8,5 poäng för att vinna - och lyckades i en av de största comebackerna i Ryder Cyp-historien. Den här gången tänker Dave Love III inte låta sig se sitt lag besegras - och lämnar inget i förberedelserna åt slumpen. 

Med sju månader kvar till startskottet på Hazeltine Natinoal Golf Course samlar han många av de högst rankade spelarna i den första av flera middagar. Tanken är att bygga lagsammanhållningen tidigt. 

- Vi kommer ställa frågan till Zach (Johnson) och Jordan (Spieth): "Okej, vad vill ni göra?". Vill ni gå på middagen, vill ni spela golf, eller vill ni åka och fiska? Vad kan vi göra för att bygga ett sammansvetsat lag?, säger han på plats på AT&T Pebble Beach Pro-Am. 

Love erkänner att han kommer hålla större koll på poänglistan den här gången än inför Medinah 2012. Han hoppas på cirka 20 spelare under middagen i södra Florida och räknar med att bjuda in spelare så lågt rankade som plats 40 på USA:s poänglista. 

- Jag kommer vara lite mer fokuserad på att börja från toppen, jobba mig neråt i poänglistan och vara säker på att vi har alla (spelare) täckta. Inte vänta tills Memorial innan vi känner oss varma i kläderna för att prata med killarna för första gången. 

Love tillägger att han kommer rådfråga vicekaptenena Jim Furyk och Tiger Woods -även om båda är lång ifrån säkra till start i höstens tävling. 

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se


Relaterat

Senaste: Golfing.se