Skip navigation

Sörenstam söker jobbet som Solheim Cup-kapten 2017

Lennart Sandahl - 11:19 09/02/2016 (uppdaterad 11:20 09/02/2016)

Juli Inkster vs Annika Sörenstam? Det finns mycket som tyder på det. Golfweek erfar att svenskan är intresserad av jobbet och att det kan vara hennes när 2017 års upplaga besöker Hawkeye State. Något som hon bekräftar. "Jag har talat om att jag är intresserad", säger 45-åringen till Viasatsport. 

Efter att ha tackat nej vid flera tillfällen tidigare, känner sig Annika Sörenstam nu redo för att axla rollen som Solheim Cup-kapten efter landsmanninan Carin Koch. På måndagen skrev ansedda Golfweek att de hade källor på att Sörenstam visat intresse för tjänsten och att "jobbet är hennes om hon vill ha det". 

Uppgifter som Sörenstam valde att bekräfta för Viasatsport. 

Jag har talat om att jag är intresserad, det är det enda. Men det är inte jag som är intresserad om man säger så. Vi får vänta och se, jag vet faktiskt inte mer än så, förklarar hon och fortsätter:
- Jag har slängt in mitt namn i hatten om man säger så.

Sörenstam har varit vicekapten vid tre tillfällen och nämner att barnen växt på sig som anledning till att hon känner att 2017 är ett bra år att kliva in i rollen. Som spelare deltog Sörenstam i åtta Solheim Cup och vann tio majors. 

Du vet väl att Golfing.se finns som app? Håll enkelt koll på tävlingsgolf jorden runt och få snabb access till unikt redaktionellt innehåll, de senaste nyheterna från de främsta internationella golfmedierna, leaderboards, utrustning och mycket mer. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

AV: Lennart Sandahl - Golfing.se


Relaterat

Senaste: Golfing.se