Skip navigation

TV: Här klyver Thomas järnklubban mitt i tu

Lennart Sandahl - 11:55 08/02/2016 (uppdaterad 12:17 08/02/2016)

Det är inte var dag man ser en järnklubba gå av på PGA-touren. Men på 38-rankade Justin Thomas andra rond av Phoenix Open hände det.

Den 22-årige amerikanen hade ingen större lycka på golfbanan den gångna helgen. Justin Thomas missade inte bara cutten på TPC Scottsdale - han lyckades med bedriften att smälla av sin klubba på 15:e hålet par-5. 

Det var efter en misslyckad drive som Thomas hamnade i ett trängt läge precis bakom ett träd. I ett försök att slå sig tillbaka ut på fairway - träffade han trädet i sin järnåtta-sving och klubban gick av mitt i tu. 

Thomas räddade visserligen par på hålet, men scoren 72-72 räckte ändå inte till att klara cutten i Waste Management Phoenix Open. Thomas visade tydligt sin besvikelse över resultatet - i en av sina favorittävlingar - på twitter. 

Vad säger regelboken om en klubba skadas? 

Regel 4-3a: Om en spelares klubba skadas i normalt spel på banan, har denne tre alternativ. Ett: Han kan fortsätta att använda klubban resterande del av rundan. Två: Han kan reparera den eller eller få den reparerad utan att fördröja spelet i onödan. Tre: Om klubban inte är i speldugligt skick kan han byta ut den skadade klubban med tre förbehåll: Du kan inte låna en klubba från någon som spelar på banan, du kan inte laga den genom att bära reservdelar med dig och du kan inte fördröja spelet i samband med klubbytet. (PGA-tour)

Tävlingen vanns av Hideki Matsuyama (-14) som drog det längsta strået i playoff mot världsfyran Rickie Fowler. Fowler var märkbart knäckt av förlusten, och inte är det så konstigt kanske. Med två hål kvar att spela ledde hemmaspelaren Fowler med två slag, men lyckades inte knyta ihop säcken. 

- Jag menar, det som känns så jobbig är alla mina vänner, familj och farfar som aldrig sett mig vinna. Men jag kommer i alla fall få möjlighet att spendera tid med dem i kväll, sa han, med gråten i halsen, till PGA-tourens hemsida. 

Sverige representerades av David Lingmerth, Jonas Blixt och Carl "Big Dog" Pettersson. Ingen av dessa hade någon bra helg. Lingmerth positionerade sig bäst med tre slag över par. Blixt ett slag sämre och Pettersson tvingades bryta i början på den andra ronden. Samtliga klarade därmed inte cutten. 

Av: Lennart Sandahl - Golfing.se


Bild: PGA Tour via Youtube

Relaterat

Senaste: Golfing.se