Skip navigation

Ko vill ha damtävling på Augusta National

Redaktionen Golfing.se - 15:40 05/02/2016 (uppdaterad 15:43 05/02/2016)

Paula Creamer har varit en av de mest verbala spelarna i diskussionen om ett eventuellt Masters för damer på Augusta National i framtiden. Nu uttrycker sig även världsettan Lydia Ko optimistiskt. "Jag tror att det hade fått vår tour att växa", säger hon till golf.com.

När diskussionen har kommit upp har man från klubbens håll tidigare antytt att medlemssäsongen på Augusta National är för kort för att kunna arrangera ytterligare en turnering med samma förberedelser. Men Creamer stod på sig i samband med fjolårets upplaga.

- Det finns ingen anledning till att man inte kan titta på saker och tänka om. Jag tror att någon behöver höja rösten. Jag har aldrig varit rädd för att göra det. Det är en idé. Jag skulle vilja veta, sanningsenligt, varför vi inte skulle kunna ha en turnering där, sa amerikanskan till Golf Channel.

Inför Coates Golf Championship i Florida fick golf.com en pratstund med Lydia Ko. Världsettan fick då frågan om "det är dags för ett Women’s Masters", och svarade positivt.

- Det hade varit ganska häftigt, sa hon till sajten.

- Det finns så mycket talang här ute så det finns ingen anledning till att vi inte skulle ha det. Speciellt eftersom vi drömmer om att spela på Augusta. Om den dagen kommer, även om inte jag är spelaren att spela den, vore det väldigt speciell. Och jag tror att det hade fått vår tour att växa.

18-åringen gör annars ingen hemlighet av att hennes stora mål i år är OS i Rio i sommar. Nyzeeländskan säger att hon värderar ett OS-guld högre än en majorseger.

- Enda sedan de annonserade att turneringen skulle spelas har jag tänkt att ”oj, jag vill vara med i det laget”. Det har alltid varit min dröm.


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se