Skip navigation

Westwood: "Var nästan omöjligt att fokusera på golf"

Redaktionen Golfing.se - 15:50 05/02/2016 (uppdaterad 13:00 05/02/2016)

Lee Westwood brukar vanligtvis rada upp jämna och fina resultat, men i fjol lös de med sin frånvaro. Det har dock sin förklaring. ”Jag går igenom en skilsmässa och upplevde att det nästan var omöjligt att koncentrera mig på golf”, säger britten inför ett år som han hoppas blir betydligt bättre.

Westwood flyttade hem till Storbritannien från Florida ifjol, där han bott i tre år, och spelade inte särskilt mycket tävlingsgolf i vinter.

- Jag förstår vad som hände i fjol vad beträffar mina resultat, säger Westwood till ESPN.

- Hur jag spelade berörde mig egentligen inte, men nu är jag tillbaka i Storbritannien permanent och försöker väga in när jag träffar mina barn och vilka tävlingar jag spelar runt det.

- Jag vill få tillbaka lite kontinuitet i spelet och njuta av golf igen. Jag vill kunna fokusera på det jag försöker göra.

Den förre världsettan halkade en bra bit ner på rankingen under 2015 och parkerar nu på 52:a plats. Tack vare att han var rankad på 50:e plats i världen den 31 december lyckades han fixa biljetter till US Masters och The Open med ett nödrop.

- Jag behövde den medgången efter säsongen jag hade, konstaterar Westwood.

- Att missa Augusta hade inte varit bra. The Masters är turneringen som alla ser fram emot i början av året, det är självklart att du vill formtoppa till den. Visst, det finns några riktigt bra turneringar, som de två kommande WGC-tävlingarna, men om vi ska vara ärliga här handlar den tidiga delen av säsongen om förberedelser inför Masters.

42-åringen, som aldrig lyckats vinna en major, har spelat EurAsia Cup och Abu Dhabi hittills. I skrivande stund är han i farten i Dubai Desert Classic.


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se