Skip navigation

Stenson tillbaka med trumf på hand

Redaktionen Golfing.se - 15:58 01/02/2016 (uppdaterad 16:06 01/02/2016)

Efter en veckas välförtjänt vila för knäet och foten är Henrik Stenson tillbaka i spel på torsdag. Och han har en tydlig fördel gentemot konkurrenterna i Dubai Desert Classic.

Stenson har bott i Dubai och spenderade en hel del tid på just Emirates Golf Club, vilket resultaten i tävlingen onekligen har visat genom åren. På fem raka starter från och med 2006 blev världssexan aldrig sämre än åtta. 2007 vann han titeln, och två år senare kom han tvåa. Ifjol blev det en 13:e-plats, Stensons bästa resultat sedan 2010.

- Det känns bra att komma tillbaka till en golfbana där du har spelat bra, säger Stenson till Europatourens hemsida.

- Det känns som att jag kan den här banan utan och innan. Jag gillar variationen. Du tröttnar inte på att spela den, oavsett hur många rundor du går.

Världssexan blev som bekant delad trea i Abu Dhabi i säsongsdebuten, trots att han hade problem med foten. Den belastades hårt för att kompensera det nyopererade knäet och medförde svårigheter att överhuvudtaget ta sig runt på banan. Det var också därför 39-åringen bestämde sig för att hoppa över helgens tävling i Qatar.

Nu är han tillbaka, men konkurrensen är onekligen tuff. Utöver titelförsvararen Rory McIlroy kan Louis Oosthuizen definitivt vara med och bråka om de fina placeringarna, och spelare som Graeme McDowell och Martin Kaymer är hungriga efter misslyckade fjolår.  

Se hela startlistan här


Bild: Getty Images

Relaterat

Senaste: Golfing.se