Skip navigation

McIlroy: "Pengarna betyder inte lika mycket nu"

Redaktionen Golfing.se - 13:42 24/09/2015 (uppdaterad 14:45 22/12/2015)

Tio miljoner dollar står på spel för Fedex Cup-vinnaren den här helgen. Men för Rory McIlroy har pengarna inte särskilt stor betydelse längre.

Det är förståeligt. 2013 skrev han på en lukrativ deal med Nike Golf som rapporterades vara värd 200 miljoner dollar. Under karriären har han spelat ihop mer än 28 miljoner dollar på PGA-touren och drygt 25 miljoner euro på Europatouren.

På frågan om han tänker på pengarna inför helgens Tour Championship svarade McIlroy ärligt under gårdagens presskonferens:

- Som tur är betyder inte den summan pengar lika mycket för mig längre. Jag vet inte när den slutade betyda något. Jag skulle kunna säga januari 2013 av uppenbara skäl men det var förmodligen tidigare än dess.

Så har det inte alltid varit. McIlroy minns tillbaka till 2007, då han precis blivit proffs, och hade slutat trea i Dunhill Links Championship.

- Jag gick till bankomaten för att ta ut pengar veckan efter och checken hade satts in. Sen gick jag gick direkt till affären och köpte en klocka jag velat ha, säger McIlroy.


Bild: Getty Images

Relaterat