Skip navigation

Supertalangen får inbjudan till British Open

Redaktionen Golfing.se - 9:11 02/07/2015

Brooke Henderson får spela Ricoh Women's British Open senare i sommar. 17-åringen tilldelas som väntat en sponsorinbjudan, rapporterar nordamerikanska medier.

Även om tillkännagivandet inte kommer som en överraskning innebär det att Henderson nu definitivt kommer att pegga upp i de två kommande majortävlingarna. Dels i US Open nästa vecka, dels på Turnberry den 30 juli till 2 augusti.

Henderson parkerar på 46:e plats på världsrankingen och kommer närmast från en delad femteplats i senaste majorn, PGA Championship. En spelare bara kan tilldelas sex sponsorinbjudningar per säsong. Hendersons sista är hemmatävlingen i Kanada den 20-23 augusti, men de två kommande majortävlingarna kommer inte att räknas.

De 40 bästa på penninglistan när året summeras fixar ett LPGA-kort till nästa säsong. Henderson ligger i nuläget 22:a, men kommer att halka ner på grund av förre antal tävlingar än konkurrenterna i höst.


Bild: Getty Images for KPMG

Relaterat