Skip navigation

Jättetalangen på jakt efter LPGA-kortet

Redaktionen Golfing.se - 15:46 26/04/2015 (uppdaterad 15:05 12/05/2015)

Världens just nu bästa 17-åring heter Brooke Henderson och kommer från Kanada. Inför slutronden av Swinging Skirts Classic är hon i överraskande ledning - och nu har hon tourkortet i sikte. Om bara reglerna tillåter.

Ja, Brooke Henderson kan vinna mer än bara en LPGA-tävling på söndagen. Blott 17 år gammal har hon chans att vinna ett medlemskap på touren. Men, det finns ett men.  

Henderson kommer tvingas söka dispens av regeln som säger att medlemmar måste vara 18 år fyllda. Hon nekades sådan dispens senast i somras, men vid seger i Kalifornien bör chanserna vara bättre. LPGA:s Mike Whan har varit tydlig med att ett av kraven är att spelaren vunnit ett LPGA-event. Henderson tar regelsnacket med ro. 
- En regel är en regel, säger hon om att hon nekades tidigare. Allt händer av en anledning. Det var inte min tid och det var inte menat, säger hon enligt Golf Channel och fortsätter:
- Jag respekterar beslutet, och alla som haft något att säga i frågan, men jag hoppas kunna spela här ute på LPGA en dag, förhoppningsvis snarare än senare. 

Den topprankade amatören fyller 18 den 9 oktober och den snabbaste vägen till ett LPGA-kort vore att vinna helgens tävling som hon leder med ett slag inför avslutningen. Utan medlemsskapet har hon tvingats ta sig in i tävlingar genom kvalspel eller via inbjudningar från sponsorer. Veckans tävling är hennes första av maximalt sex inbjudningar. 

Lennart Sandahl

 

 


Bild: Getty Images

Relaterat