Skip navigation

"Mickelson kastade sin kapten under bussen"

- 8:29 29/09/2014

Europas Ryder Cup-legendaren Colin Montgomerie och Nick Faldo sågar Phil Mickelson efter amerikanens kritik mot USA:s kapten Tom Watson. 

På presskonferensen efter förlusten i söndags gick Mickelson till angrepp mot Watsons taktik. "Lefty" var besviken på att Watson inte gjorde som Paul Azinger 2008 och involverade spelarna mer i beslutsfattandet genom träna och spela i fyra grupper med tre spelare i varje. 

Colin Montgomerie och Nick Faldo säger att Mickelson borde behållit sina tankar för sig själv. 

- Du ska stötta din kapten oavsett vad. Utåt sett visar du respekt för din kapten. PGA of America anser att Tom Watson var det bästa valet för att vinna tillbaka Ryder Cup. Tyvärr presterade de inte under Tom, säger Montgomerie, som undrar varför Mickelson inte reste med det chartrade planet till Skottland som övriga spelare i USA. 

- Jag har stora problem med det. Laget ska flyga med samtliga tolv spelare. Man ska starta som man slutar, som ett lag. 

Faldo om Mickelsons utspel:

- Det borde ha stannat vid ett privat samtal. Phil respekterar uppenbarligen inte Tom Watson. Han kastade sin kapten under bussen. 

Montgomerie anser att kaptens roll är överskattad.

- Européerna spelade bättre, så enkelt är det. Jag tycker Tom Watson gjorde så gott han kunde. Det spelar egentligen ingen roll vem som är kapten. Det är upp till spelarna att ta poängen som krävs. 

Brandel Chamblee, en före detta spelare på PGA-touren och nuvarande analytiker på Golf Channel, går steget längre i sin kritik mot Mickelson. 

- Det är så nära ett enmansmyteri jag någonsin har sett. Jag tror att Phil gärna hade tagit tillbaka det. Om man letar efter en anledning till att USA förlorade, hittar ni det där, i en man - Phil Mickelson. 

Tobias Jönsson


Bild: Getty Images

Relaterat