Skip navigation

Schreefel vann Helsingborg Open - Hedwall klappade igenom

Redaktionen Golfing.se - 12:22 07/09/2014

Caroline Hedwall gick ut ledarboll och hade chans på seger i Helsingborg Open. Men redan efter nio hål hade hon tappat tre slag på ledaren Dewi Claire Schreefel. Och värre skulle det bli. Hedwall tappade ytterligare två slag och blev inte ens bästa svenska - när Schreefel tog en överlägsen sjuslagsseger.

Hedwall var tre slag efter inför den sista dagens spel i Helsingborg Open.

Men efter bogey på hål sex, sju och även nio gick segerchansen mer eller mindre upp i rök redan där. Slutsegraren Dewi Claire Schreefel, Holland, gjorde sin bästa rond (66) och avslutade storstilat med fem birdies på de avslutande nio hålen. 

Hedwall var med i kampen om segern i Helsingborg Open även förra året men fick nöja sig med andraplats. Årets tävling blev även det en besvikelse då hennes 77:a inte räckte längre än delad 14:e plats (-3 totalt) tillsammans med svensktrion Johanna Björk, Camilla Lennarth och Louise Friberg. 

Det var främst puttningen (hela 39 puttar) som var akilleshälen i dag. 

- Hålet kändes som en knappnål, det var fruktansvärt, säger hon till Expressen. 

- Jag slog väldigt många bra slag, men det kändes som att det kvittade vad jag gjorde, det var bara en jobbig dag.

Laura Davies spelade upp sig ordentligt och slutade trea (66 slag i dag) på -9, vilket var ett slag sämre än tvåan Rebecca Artis. 

Leaderboard här!

 


Bild: Ladies European Tour, Tristan Jones.

Relaterat