Skip navigation

Del 3: Världens bästa golfbanor

- 8:29 06/05/2014

Föreställ dig att stå på en brant klippa 140 meter ovanför vågorna från Stilla havet. Lägg till i ekvationen att du befinner dig på en av världens bästa golfbanor och du förstår att upplevelsen av Nya Zeelands golfbana vid Cape Kidnappers definitivt är något utöver det vanliga.

Den mäktiga golfbanan hittar du på Nya Zeelands nordö vid Hawke's Bay. Tom Doak, som är en av USAs främsta arkitekter, står för designen av banan som funnits sedan 2004. Cape Kidnappers anses vara Nya Zeelands bästa bana och ligger på plats 36 i världen enligt rankingen på top100golfcourses.co.uk.

Golfbanan sträcker sig längs havet, men till skillnad från traditionella kustbanor spelar du här längs på åsar med branter som stupar rätt ner i det väldiga Stilla havet. Landskapet består av höga berg, djupa dalar och raviner som utgör naturliga hinder i spelet. Förrutom detta måste du även ta hänsyn till de stundtals kraftiga havsvindarna och de många och djupa bunkrarna som tillsammans med ravinerna omgärdar flera av greenerna. 

Intrycket av banan ger en robust känsla där utslagsplatserna är uppmärkta med träpeggar. Klubbhuset signalerar lyx på insidan medan utsidan är gjord i Nya Zeeländsk stil. Greenavgiften på banan ligger på ungefär 2600 kronor under högsäsongen.

Boende 

Möjlighet till boende finns på The Farm vid Cape Kidnappers som erbjuder rum i olika prisklasser. Flera rum har balkong och fin utsikt över golfbanan och havet. Här finns även spa, restaurang och barer att ta igen sig i efter den utmanande golfturen. 

Aktiviteter

Som ett avbrott i golfandet finns det flera andra naturaktiviteter man kan ägna sig åt vid Cape Kidnappers. Ett besök bland de 6000 fåren på den närliggande farmen eller en tur på någon av de fina vandringslederna är bara några av alternativen som finns. Cape Kidnappers är dessutom hem till världens största kolonin av havssulor. De 20 000 fåglarna kan ses från september till maj och är ett populärt utflyktsmål i trakten.

"Världens bästa golfbanor" är en artikelserie där golfing.se skriver om fem av världens, enligt oss, främsta golfbanor.

ANNA ANDÉN


Bild: Getty Images

Relaterat